top of page
About
TOMP – Profesionální přístup

Profesionální přístup

je naší prioritou

Specializujeme se na vnitrostátní a celoevropskou silniční nákladní dopravu léčiv, zdravotnického materiálu a potravinových doplňků pro významné evropské výrobce tohoto zboží a farmaceutické společnosti. Díky velké variabilitě chladírenské dopravní techniky jsme připraveni zákazníkům optimalizovat přepravované množství a dopravní toky tak, aby zákazník byl vždy uspokojen jak ve svých nákladech, tak na kvalitě dodané služby.

Transport of Medicinal Products, s.r.o. (dále jen „TOMP“) je etablovanou společností, která svou činnost v silniční dopravě započala v devadesátých letech. Za 30 let praxe se zkratka TOMP stala synonymem práce na míru zákazníkovi, flexibility časové i provozně-technické, a to při dodání požadované kvality zákazníkovi.  Postupným rozrůstáním objemů přeprav a vozového parku došlo na potřebu spojení s větším partnerem. Proto se TOMP od ledna 2024 začlenil do struktury H.A.S. Group a.s. Tímto spojením se možnosti TOMPu dále rozšiřují i o přepravy standardní plachtové ve všech typech dopravní techniky, možnost využívat vlastní servisní zázemí a skladování různého typu zboží.

Naše služby

Naše služby

Kvalitu našich služeb dělají naši zaměstnanci. Každý dopravní zaměstnanec podílející se na přepravě léčiv musí mít odpovídající kvalifikaci. Týká se to jak řidičů, tak administrativních pracovníků, kteří přepravu léků organizují. Každý zaměstnanec prochází každoročně školením správné distribuční praxe. Vzhledem k citlivosti přepravovaných zásilek samozřejmě zaměstnáváme jen trestně bezúhonné zaměstnance. 

  • přeprava celovozových zásilek frigo (příp.plachtovými) vozidly o užitečné hmotnosti 12t, 18t, 25t

  • přeprava léčiv, zdravotnického materiálu, potravinářských produktů, průmyslového zboží, kusových zásilek

  • přeprava nebezpečných nákladů dle klasifikace ADR

Certifikace

Kvalita služeb je pravidelně potvrzována certifikací ISO a certifikací správné distribuční praxe GDP, která je pro přeprav léčiv vyžadována. Kromě jsme monitorováni dozorující osobou pro systém správné distribuční praxe léčiv z řad farmaceutů. Periodicky úspěšně podstupujeme audity farmaceutických firem, které jsou našimi zákazníky.

GDP
GDP
(Správná distribuční praxe)
Společnost TOMP je certifikována na dodržení standardů směrnice WHO č. 957 pro správnou distribuční praxi, pokyn Evropské komise č. 2013/C 343/01 pro správnou distribuční praxi farmaceutických produktů.
ISO
9001/2015
ISO
Společnost TOMP dodržuje a je certifikována na standardy kvality dle ISO 9001.
ATP
ATP
Certifikát pro přepravu potravin

Vozový park

Podle povahy přepravovaných nákladů a požadavků klientů se profiluje i vozový park firmy. Ten dnes disponuje různorodou dopravní technikou, počínaje nejmenšími dodávkovými vozidly, solo vozidly s tonáží 12t, 18t, až po kamiony. V každém uvedeném typu vozidel nabízíme i izotermické provedení – chladírenské a mrazírenské s možností dokládat teplotu a vlhkost v ložném prostoru během přepravy.Čidla jsou pravidelně kalibrována, agregáty pravidelně udržovány autorizovanými servisy a chladírenské nástavby jsou každý týden sanitovány. Samozřejmostí je GPS monitoring ve všech vozidlech.

bottom of page